.
Veig la superfície terrestre a través de la finestreta. El cel és negre, i rodejant la terra, rodejant l'horitzó, hi ha una aureola blava molt bonica que s'enfosqueix a mesura que s'allunya de la superfície. Que bonica és."

Doncs sí, de fet, si avui obriu el google o el youtube, per dir dues plataformes ben conegudes, us trobareu això:




Avui, 12 d'abril,  fa 50 anys que Iuri Gagarin, un jove de 27 anys, va sortir en una nau pràcticament feta a mida (Vostok 1), convertint-se en el primer cosmonauta, el primer home que va viatjar a l'espai. Això passava l'any 1961. Quatre anys abans, la gossa Laika també havia orbitat al voltant de la Terra.
Gagarin va viatjar en una càpsula d'uns 2 metres de diàmetre (a la imatge es veu com es trobava la nau després de la missió). La nau va orbitar al voltant de la Terra, en un vol que va durar 108 minuts, fa una velocitat d'uns 27400 km/h (compte, imagineu quina velocitat!!!), fins que va tornar a aterrar en paracaigudes al centre de Rússia. Sembla que en algun moment del recorregut, Gagarin va dir: "aquí no hi veig cap Déu". La paradoxa de la vida de Gagarin, és que va morir el 1968 en un vol rutinari a prop de Moscou.
Per tal de commemorar aquest fet, i també per formar part d'una missió científica, avui una nau Soyuz (anomenada Yuri Gagarin), transporta dos russos (Alexandre Samokutiaev i Andrei Borisenko), i un nordamericà a l'Estació Espacial Internacional (ISS).

Aquí teniu un petit video amb algunes imatges. De totes maneres és molt fàcil trobar-ne més, si hi esteu interessats.




Per saber-ne més:
Documental: First Orbit (durada: 1h39minuts)
Bloc SeticCl
Les primeres dones astronautes

| edit post

0 Reply to ""Aquí no hi veig cap Déu". 50 anys de l'home a l'espai."

  • Publica un comentari a l'entrada

    Si tens alguna suggerència, dubte o simplement vols deixar rastre del teu pas per aquí pots deixar el teu missatge.
    Moltes gràcies per contribuir en la millora del bloc.
    Ciència i Tecnologies