.
Aquesta és una petita mostra dels experiments que vàrem poder realitzar a l'aula en referència a l'entrada anterior del bloc (carregant les piles!).

Vàrem aconseguir fer una pila de llimones, monedes de coure i zinc amb quatre talls de llimona en sèrie, però aquesta sèrie no està documentada fotogràficament. De totes maneres, tal i com es veu a la següent foto, amb dues porcions, quan ho vàrem provar el primer dia, vàrem veure que el voltatge de cada "pila-llimona" augmenta el voltatge en uns uns 0,9 volts/"pila". Amb quatre rodanxes de llimona el potencial va arribar a 2,36 volts. Insuficient per alimentar un led, encara, però en el multímetre es podia observar fàcilment que hi havia corrent elèctric.


També vam construir unes quantes piles amb monedes de coure i alumini, fent servir com a medi electrolític vinagre impregnat en paper de filtre. Tampoc vam arribar a encendre el led però sí que donava diferència de potencial observable. La propera vegada haurem de provar de fer-ne una bona pila!



Informació complementària:

| edit post

0 Reply to "Les nostres piles casolanes (fotos d'experiments realitzats a l'aula)"

  • Publica un comentari a l'entrada

    Si tens alguna suggerència, dubte o simplement vols deixar rastre del teu pas per aquí pots deixar el teu missatge.
    Moltes gràcies per contribuir en la millora del bloc.
    Ciència i Tecnologies