Ahir vam finalitzar un dels tastets d'oficis. En sortir del taller els nois i noies estaven contents del treball fet. Vam passar dies de tot, alguns dies semblava que no s'avancés gens, algun cop es sentien frustrats, però les cares que feien ahir en finalitzar el taller em van agradar... marxaven tots contents, amb un projecte acabat cap a casa, una tonteria, si voleu, potser ho haurien pogut fer també a l'aula de tecnologia, però no amb personal qualificat (no oblidem que fins ara tecnologia ho podia donar quasi qualsevol que hagués acabat una carrera científico-tecnològica i tingués el CAP ... una cosa que jo mai he entès... però que a mi em va beneficiar...)


Bé.. com a mostra deixo aquí al bloc, una petita selecció d'algunes fotos dels alumnes (autoritzades, és clar)



Per acabar-ho d'entendre, "El Tastet d'Oficis és una iniciativa de l'Ajuntament de Reus per donar respota a les necessitats d'un perfil d'alumnat poc motivat pel corrículum ordinari i amb la necessitat de trobar alternatives al seu futur laboral... l'objectiu: vetllar per l'equitat, la interculturalitat i la convivència tot vetllant per l'ús de la llengua catalana com a element cohesionador" (Pla Educatiu d'Entorn de Reus)


Bé.. aquests tecnicismes no deixen de ser protocolaris, en el fons, però el que es fa en aquest tastet, en definitiva, és que els nens vegin que potser no són hàbils en algunes matèries fonamentals però que poden sortir-se'n molt bé en altres terrenys més pràctics, i tornant una mica a l'antiga idea de fer gent amb "ofici" van provant diferents tallers en llocs específics fora del centre: jardineria, electricitat, lampisteria, perruqueria, comerç... Es tracta tan sols d'un tast de diversos tallers, però jo n'estic molt contenta, i cel·lebro aquesta iniciativa.


La setmana vinent comencem amb el d'Electricitat... segur que aprendrem, tots, moltes coses noves!

| edit post

0 Reply to "Tastet d'Oficis"

  • Publica un comentari a l'entrada

    Si tens alguna suggerència, dubte o simplement vols deixar rastre del teu pas per aquí pots deixar el teu missatge.
    Moltes gràcies per contribuir en la millora del bloc.
    Ciència i Tecnologies