Una abraçada??

Carregat el dimarts, de juliol 21, 2009, dins , ,

He decidit posar un interrogant al títol del post (bé, dos, per donar-hi més èmfasi), perquè no semblés el principi d'un capítol dels Teletubbies (sí, sí... a tots ens ve al cap... "una abraçadaaaaa!!"). Podria haver-lo titulat: "endorfines: les hormones de la felicitat" o "llibereu-vos, endorfines!", "beneficis del riure", "les abraçades de la felicitat" (aquest una mica cursi, per cert) o "Free Hugs" (abraçades gratuïtes) Recordeu la promo? podeu veure el video sota.

Sigui com sigui, està clar el tema, oi? Això ha vingut al cas perquè el Fernando avui ens ha posat una cita irònica al Facebook, una tonteria, però ens a fet riure...: "Diu James Joyce que si estàs enamorat i no ets correspost, facis aquest conjur: amb les mans juntes i representant-te la cara de la persona estimada, digues tres vegades : "se el yilo nebrakada femininum!Amor me solo!Sanktus!Amen". No serveix de res, però hauràs fet un homenatge al genial irlandès."



Això m'ha fet pensar en les endorfines (sí mira, una, que es fa associacions d'idees......) i en el necessari que és riure i abraçar-se, ja que aquests fets (riure, sentir-se feliç, abraçar, sentir-se abraçat...) generen una gran quantitat d'endorfines en el nostre cos, un tipus d'hormones que ens proporcionen felicitat i benestar.



Al bloc Batecs del Temps se'ns descriuen alguns dels efectes que genera el fet d'alliberar endorfines. Cito textualment:

  • Disminueix la presència de colesterol en sang ja que equival a fer exercici aeròbic (apa, analítiques resoltes!)
  • Afavoreix la digestió degut a les contraccions dels músculs abdominals (després de menjar, tothom a riure!)
  • Facilita l'evacuació degut a l'efecte de les contraccions sobre les vísceres. (serà per això que a vegades de tant riure se'ns ha arribat a escapar.... jeje)
  • Augmenta el ritme cardíac perquè les endorfines ajuden a mantenir l'elasticitat de les artèries coronàries. (problemes de tensió?)
  • I el més important... ens ajuda a disminuir la ràbia, alliberar-nos de la por i l'angoixa i a canviar l'actitud mental, afavorint la disminució de les malalties. (la millor medecina del món).
Així que.. què esperem per riure? Si més no.. que serveixi per ternir-ho a mà i recordar-ho aquells dies que, pel que sigui, no en tenim ganes... :D

Per cert, us recomano "Impro Show"... Una de les obres de teatre que he vist recentment que m'ha fet plorar de tant riure (aquí teniu un video promocional... tot i que no és el mateix que veure-ho en directe, està clar...)

Salut, abraçades i rialles!



| edit post

0 Reply to "Una abraçada??"

  • Publica un comentari a l'entrada

    Si tens alguna suggerència, dubte o simplement vols deixar rastre del teu pas per aquí pots deixar el teu missatge.
    Moltes gràcies per contribuir en la millora del bloc.
    Ciència i Tecnologies