Segur que més d'un cop hem tingut algun arxiu entre mans amb una extensió estranya o que no hem sabut amb quin programa obrir. A internet hi ha diferents webs on poder trobar quin tipus de programa obre diferents extensions d'arxius, la que he trobat més fàcil i ràpida de fer anar és FileInfo.com
Es pot buscar l'extensió d'arxiu en una casella de cerca i anar a "go", o clicar sobre la lletra per la qual comença l'extensió de l'arxiu. També ens pot servir la relació d'extensions que proposa Kioskea o el lloc web de ElHacker... (el nom ho diu tot!!)

Un altre lloc per a relacionar extensions amb el programa que l'obre és File-Extensions. Cada entrada conté informació sobre l'extensió de l'extensió de l'arxiu,  una breu descripció del tipus d'arxiu, i els programes que els utilitzen (informació actualitzada rebuda per la mateixa web per afegir a aquesta entrada el novembre 2011).

I una mica relacionat amb les extensions dels arxius, ahir a l'Osona Web 2.0 en Josep Lluís Fernández va proposar un programa per fer conversions d'arxius d'un format a un altre amb l'aplicació Convertfiles, on per exemple es pot convertir fàcilment un document de l'Open Office a Microsoft Office, o viceversa, per exemple, o convertir imatges jpg a gif, arxius de so d'un format a un altre, etc... Pot estar bé tenir-lo a mà.


| edit post

0 Reply to "Extensions dels arxius i programes per obrir-los"

  • Publica un comentari a l'entrada

    Si tens alguna suggerència, dubte o simplement vols deixar rastre del teu pas per aquí pots deixar el teu missatge.
    Moltes gràcies per contribuir en la millora del bloc.
    Ciència i Tecnologies